George Clinton Parliament Funkadelic - Sunnuntai 07.05.2017

Vuonna 1941 Yhdysvalloissa syntynyt George Clinton oli yksi 1970-luvun merkittävimmistä rhythm and blues -musiikin uudistajista. Soul kehittyi funkiksi saatuaan vaikutteita 1960-luvun lopun rock-huipuilta, kuten Jimi Hendrix, Frank Zappa ja Sly Stone. Clintonin Parliament- ja Funkadelic-yhtyeet hallitsivat 1970-luvun mustaa musiikkia tehden yli 40 R&B-hittisingleä ja saavuttaen kolme listaykköstä ja kolme platina-albumia.
1990-luvun alussa George Clinton nousi uuteen arvoonsa funkista vaikutteita saaneen räp-musiikin ja funk-rockin myötä. Clintonin musiikki heräsi jälleen eloon, kun monet tuon ajan artistit, kuten MC Hammer, LL Cool J ja Snoop Dogg käyttivät sitä vaikuttimina omille levytyksilleen. Clinton pääsi myös esiintymään musiikillaan moniin elokuviin, kuten The Night Before, House Party, PCU ja Good Burger. Hän myös sävelsi tunnusmusiikin mm. The Tracey Ulman Show -TV-sarjaan.
George Clinton on palkittu Grammyllä, gospelmusiikin Dove-patsaalla ja MTV:n Music Video Awards -pystillä. Hän on yhä uuttera esiintyjä ja nähtiin mm. vuonna 2015 yhdessä Mark Ronsonin, Mary J. Bligen ja Grandmaster Flashin kanssa Glastonbury Festivalin päälavalla. Lisäksi hän on muun muassa mukana hiljattain julkaistulla Kendrick Lamarin To Pimp a Butterfly -albumilla.
George Clinton nähtiin Pori Jazzissa kesällä 2014, ja nyt hänet päästään viimein usean vuoden tauon jälkeen näkemään myös omalla klubikeikallaan maassamme.
George Clinton Parliament Funkadelic The Circuksessa Helsingissä sunnuntaina 7. toukokuuta. Ovet klo 19